Nexus realiseert transactie Nederlands hoofdkantoor van een wereldwijd ICT-bedrijf in Utrecht

Juni 2015 – Nexus Real Estate heeft een particuliere belegger geadviseerd bij de aankoop van het Nederlandse hoofdkantoor van een wereldwijd ICT-bedrijf. Het pand, gelegen in de regio Utrecht, bestaat uit 15.000 m² en 500 parkeerplaatsen. Dankzij de locatie biedt het gebouw een goede bereikbaarheid met een beperkte reistijd naar Amsterdam. De aankoopprijs kan niet worden bekendgemaakt.

De helft van de vloeroppervlakte van het gebouw is momenteel niet in gebruik. Het businessplan voor dit object omvat een verdere renovatie en opwaardering van het kantoorgebouw, de centrale entree, de resterende kantoorruimte en het buitengebied. Het kantoorgebouw zal door de nieuwe eigenaar op de markt worden aangeboden als een hoogwaardige multi-tenant kantoor op een snelweglocatie tegen zeer concurrerende prijsniveaus.

Hoewel het om een ​​asset deal gaat, heeft Nexus de overname overgenomen bij de Nederlandse bank die de verkoop controleerde omdat de verkoper in een faillissementsprocedure is.

Nexus Real Estate is een onafhankelijke vastgoedonderneming en fondsbeheermaatschappij die op zoek is naar rendement en waarde op lange termijn voor haar klanten. Nexus initieert en structureert investeringen voornamelijk in Nederlandse kantoren, losse activa en onroerendgoedportefeuilles. Nexus is gevestigd in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top