Nexus Real Estate verkoopt 5 gebouwen aan Granit Netherlands

Oktober 2018 – Nexus Real Estate heeft op 13 juli 2018 vijf kantoorgebouwen, gelegen in Rotterdam, Woerden, Vianen, Almere en Zwolle, verkocht aan Granit Netherlands B.V.

Deze vijf gebouwen maakten onderdeel uit van een grotere vastgoedportefeuille die Nexus namens de verkoper sinds 2015 in management heeft gehad. Bij de verwerving van deze gebouwen in 2015 is door Nexus een management strategie opgezet, met als doel om waarde toe te voegen aan de portefeuille door het verlengen van bestaande huurovereenkomsten en het verminderen van leegstand.

Deze verkoop is het resultaat van een succesvolle afronding van de management doelstellingen. Het betreft de volgende gebouwen:

  • Dockworks II in Rotterdam
  • Omega in Almere
  • Le Cèdre in Vianen
  • Le Barrage I & II in Zwolle
  • De Poort in Woerden

De huurovereenkomsten met onder andere Samskip in Rotterdam, Roche in Woerden en Nieman in Zwolle zijn de afgelopen jaren langjarig verlengd, in combinatie met een investering in de verbetering van de gebouwen.

Na vertrek van huurder Accenture in Almere is dit gebouw succesvol omgezet naar een multi-tenant concept en zijn diverse nieuwe huurovereenkomsten gesloten. Het gebouw in Vianen was nagenoeg leeg en is vorig jaar verhuurd aan VolkerInfra, in combinatie met een renovatie van de algemene ruimten en een investering in een nieuw inbouwpakket voor huurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top