Nexus Real Estate verhuist naar het Gemeenlandshuis te Amsterdam

December 2015 – Per medio december 2015 is Nexus Real Estate verhuisd naar het Gemeenlandshuis aan de Diemerzeedijk 27 in Amsterdam.

Het Gemeenlandshuis aan de Diemerzeedijk is een monument van de Nederlandse strijd tegen het water. Het gebouw heeft vanaf 1727 gediend als statige residentie voor het Hoogheemraadschap van den Zeeburg en Diemerdijk (het plaatselijke waterschap).

Met zijn monumentale gevel, symmetrische landschapsarchitectuur, koetshuis en stallen lijkt het gebouw op een groots landgoed. In 2013 is het Gemeenlandshuis gerestaureerd met oog voor historische kenmerken en duurzaamheid. In het interieur heeft het Gemeenlandshuis een hal met prachtig stucwerk, een monumentale trap en twee regentkamers op de eerste verdieping met grote open haarden en uitzicht op de tuin en de omgeving. Het gebouw wordt nog steeds gebruikt voor vergaderingen en bijeenkomsten van het waterschap.

De eigenaar van het pand is Vereniging Hendrick de Keyser. De onafhankelijke non-profitorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser wil de bewaker zijn van het architecturale erfgoed van Nederland door het verwerven, conserveren, restaureren en verhuren van historische panden. Gebouwen die zij verwerft, moeten aan strenge eisen voldoen. Het moeten mooie voorbeelden zijn van de architectuur of de levende geschiedenis van een bepaalde periode. Veel aandacht wordt besteed aan de authenticiteit van de interieurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top