Nexus Real Estate tekent 15-jarige huurovereenkomst met de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht


Juli 2016 – Nexus Real Estate heeft per 1 mei 2017 gebouw Molenburg aan de Nieuwekade in Utrecht verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) voor een periode van 15 jaar. De HKU huurt circa 5.231 m² kantoorruimte en 76 parkeerplaatsen.

Gebouw Molenburg zal in nauwe samenwerking tussen de HKU en verhuurder geheel worden gerenoveerd. Onderdeel van deze renovatie is een verduurzaming van het gebouw. Daarnaast zal het gebouw een open karakter krijgen, waardoor er meer verbinding ontstaat tussen het gebouw, de gebruiker en de omgeving.

De HKU is een belangrijke hogeschool voor de kunsten in Nederland en in Europa. Naast opleidingen in de richtingen vormgeving, theater, muziek, beeldende kunst, games en interactie, kunstmanagement, kunsteducatie en media, biedt de HKU interdisciplinaire opleidingen aan. Ook wordt er door (inter)nationale studenten gewerkt aan multidisciplinaire onderzoeksopdrachten.

De HKU is in 2014 gestart met het programma Herhuisvesting, waarbinnen de vastgoedportefeuille zal veranderen om beter aan te sluiten bij de ambities van de HKU. Concreet betekent dit dat er gekozen is voor concentratie in en om het centrum van Utrecht. Nadrukkelijk streven is de herkenbaarheid te vergroten en de identiteit van HKU in de stad te laten zien.

De HKU heeft expliciet gekozen voor het terugbrengen van het aantal locaties naar drie locaties in en rondom het centrum van Utrecht, met alle daar aanwezige culturele en grootstedelijke voorzieningen.

De HKU zal in gebouw Molenburg haar directie en staffuncties onderbrengen. Daarnaast zullen er presentatieruimtes, ruimtes voor projectonderwijs en onderzoeksruimtes ten behoeve van expertisecentra en lectoraten gecreëerd worden.

Met name de centrale ligging van het gebouw ten opzichte van het centrum van Utrecht, de fraaie verbinding van de Nieuwkade met de (in ere herstelde) Catharijnesingel en de mogelijkheden om een goede verbinding te maken tussen het gebouw en de omgeving, zijn doorslaggevend geweest in de beslissing van de HKU om zich voor de lange termijn op deze locatie te vestigen.

Kantoorgebouw Molenburg maakt onderdeel uit van een grotere vastgoedportefeuille die sinds eind 2015 beheerd wordt door Nexus Real Estate. Met het vertrek van de voormalige huurders in 2016, heeft Nexus met succes een nieuwe langjarige invulling gegeven aan dit gebouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top