Verkoop parkeergarage in Rotterdam aan Duits fonds voor € 46,1 miljoen

Curzon Capital Partners 5 Long-Life LP, het long-life core-plus fonds van Tristan Capital Partners en lokale operationele partner Nexus Real Estate, hebben de verkoop afgerond van een parkeergarage met 480 plaatsen in het centrum van Rotterdam voor € 46,1 miljoen aan het E&G Parkhausfonds Europa, een fonds gespecialiseerd in parkeergarages.

De parkeergarage, oorspronkelijk onderdeel van het in december 2019 van Credit Suisse aangekochte kantoorgebouw The Core van 16.940 m2 verdeeld over 10 verdiepingen, ligt nabij het centraal station op een toplocatie in Rotterdam. The Core wordt verhuurd aan huurders zoals Office for Metropolitan Architecture, Regus en Vodafone Ziggo. De parkeergarage wordt gezamenljik beheerd door E&G Funds & Asset Management GmbH en Holland Immo Group.

Gyongyver Giday, directeur van Tristan Capital Partners: “Het succesvol afronden van deze transactie tijdens de lockdown-periode is een positief teken dat het momentum terugkeert naar de Nederlandse markt. De langjarige core-huurovereenkomst met QPark, de centrale locatie en het kasstroomprofiel vormen de basis van deze veerkrachtige belegging, waardoor de waarde de afgelopen maanden is behouden. Door de verkoop van de parkeergarage kunnen we ons nu concentreren op de 16.000 m2 Grade A-kantoorruimte die The Core in het centrum van Rotterdam biedt en onze eerste prioriteit is het verder verbeteren van de gemeenschappelijke ruimtes en de uitstraling van het gebouw.”

Jochem den Daas, partner van Nexus Real Estate: “The Core is een paar jaar geleden geherpositioneerd, maar er is meer te doen in samenwerking met de lokale autoriteiten in een post COVID 19-omgeving om de resterende lege ruimte te verhuren en de waarde van het gebouw te verbeteren. ​​”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top