Samskip eerste in Europa in de vermindering van de uitstoot van CO2 door het gebruik van speciaal glas

Oktober 2016 – Samskip, een van ‘s werelds grootste logistieke maritieme dienstverleners, is het eerste bedrijf in Europa dat profiteert van een eenvoudige, maar duurzame manier om energie te besparen op haar hoofdkantoor in Rotterdam. Nexus Real Estate heeft, namens de eigenaar van het gebouw, geïnvesteerd in het aanbrengen van speciaal gelaagd glas dat infraroodstralen blokkeert, maar het daglicht volledig doorlaat. Hiermee wordt naar verwachting het energieverbruik voor de koeling van het 4.004 m² grote kantoorgebouw Dockworks II in de Waalhaven in Rotterdam gehalveerd.

Dit initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Nederlandse leverancier van hoogwaardige glasproducten: Innovative Facility Solutions (IFS) en door investeringen van de Nederlandse asset manager: Nexus Real Estate.

Dit gepatenteerde glas wordt aangebracht in alle ramen van Samskip’s hoofdkantoor Dockworks II aan de Waalhaven in Rotterdam; 229 gelaagde glazen panelen zullen worden gemonteerd, met een oppervlakte van circa 548 m². Functionerend als een derde ‘isolatie’ venster houdt deze nieuwe innovatie de warmte in de winter binnen en de infrarood blokkerende eigenschappen houden in de zomer de warmte buiten, zonder dat de inval van natuurlijk daglicht wordt verminderd. Dit zal naar verwachting het energieverbruik van de koelinstallaties van het gebouw met circa 50% verminderen.

Door het blokkeren van infrarode stralen creëert het nieuwe SR-IR glas ook een meer comfortabele werkomgeving, met temperaturen die gecontroleerd kunnen worden binnen een optimaal bereik van 20-25 graden Celsius.

Na 10 jaar van onderzoek en ontwikkeling van SR-IR gelaagd glas en een uitgebreide testfase, is Samskip het eerste bedrijf in Europa dat profiteert van dit goedkopere en ‘groener’ klimaatbeheerssysteem. Samskip’s Manager Marketing & Communicatie, Eva Rademaker-de Leeuw, zegt: “Ons doel is om ons bedrijf te runnen op een zo milieuvriendelijke wijze als mogelijk is; dit geldt voor onze logistieke operaties, maar ook voor onze kantoren. De samenwerking met IFS en Nexus stelt ons in staat om onze uitstoot van koolstof met ongeveer 45 ton per jaar te verminderen. We hopen dat anderen in de logistiek en transportsector, en daarbuiten, ons voorbeeld zullen volgen.”.

Pieter Romme, partner bij Nexus, zegt: “We zijn zeer verheugd – in nauwe samenwerking met onze technisch manager CBRE – een innovatieve en nieuwe oplossing gevonden te hebben om de duurzaamheid van onze gebouwen te verbeteren. We zijn erg enthousiast over dit product en verwachten dat na deze primeur voor ons gebouw in Rotterdam, meer verhuurders in Nederland ons voorbeeld zullen volgen!”.

IFS directeur en oprichter, Wil van der Wal, zegt: “We zijn erg dankbaar voor de nauwe samenwerking met Samskip, Nexus en CBRE; de invoering van een nieuw en innovatief product vereist vertrouwen en het geloof van onze klanten. De meeste innovaties op dit gebied richten zich op de manier waarop energie wordt gemaakt, vaak met vooruitzicht op de manier waarop het kan worden opgeslagen. Deze onderhoudsvriendelijke oplossing is een belangrijke en blijvende bijdrage aan een “groenere” wereld.”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top