Nexus verlengt per 1 juli 2023 de huurovereenkomst voor 12.400 m² met Elsevier in Millenium Tower Amsterdam

Nexus Real Estate heeft met ingang van 1 juli 2023 de huurovereenkomst met Elsevier verlengd ten aanzien van 11.765 m² kantoorruimte, 635 m² archiefruimte en 146 parkeerplaatsen in gebouw Millennium Tower aan de Radarweg in Amsterdam. Elsevier heeft zich hiermee voor een nieuwe langjarige periode verbonden aan dit iconische gebouw aan de rand van Amsterdam.

Millennium Tower is in 2001 gebouwd als hoofdkantoor voor Elsevier en is sindsdien een van de grootste en meest gezichtsbepalende gebouwen voor dit gebied. Over de jaren is Millennium Tower getransformeerd van single-tenant hoofdkantoor, naar een high-end multi-tenant kantoorgebouw. Op de begane grond zijn o.a. een gym, bakery café en diverse meeting rooms voor algemeen gebruik gevestigd.

Onderdeel van deze verlenging is een volledige renovatie van de centrale entrees, de liftportalen en de gym met kleedkamers, geheel naar een ontwerp van het gerenommeerde architectenbureau Graziosi Progetti. Deze werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Daarnaast zal op de 1e verdieping een bedrijfsrestaurant worden gerealiseerd voor alle huurders van het gebouw.

Millennium Tower heeft een A-label. In januari van dit jaar is door verhuurder het traject gestart om het gebouw daarnaast ook BREEAM te certificeren.
Met de verlenging van Elsevier in Millennium Tower is vrijwel het gehele gebouw langjarig verhuurd. Voor de verhuur resteert nog ca. 3.800 m² kantoorruimte op de 6e en 15e etage. In het gebouw Millennium Tower zijn diverse grote huurders gevestigd, zoals o.a. het UWV, Hoya, NCR en Gracenote.

Millennium Tower maakt onderdeel uit van een grotere vastgoed portefeuille die sinds 2019 in beheer is bij Nexus Real Estate in opdracht van Tristan Capital Partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top