Nexus verlengt de huurovereenkomst met het Rijksvastgoedbedrijf in gebouw Courtyard in Utrecht

Nexus Real Estate heeft met ingang van 1 mei 2023 de huurovereenkomst met het Rijksvastgoedbedrijf verlengd ten aanzien van 16.851 m² kantoorruimte en 695 m² archiefruimte ten behoeve van de Belastingdienst.

De Belastingdienst is sinds 2008 gevestigd in Couryard Building. Met ingang van 1 mei 2023 is een nieuwe langjarige huurovereenkomst aangegaan ten aanzien van ca. 16.851 m² kantoorruimte, 695 m² archiefruimte en 235 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Hiermee herbevestigt de Belastingdienst haar langjarige commitment als grootste huurder van Courtyard Building. Andere grote gebruikers in het gebouw zijn onder andere Bristol-Myers Squibb, DTN Europe en V&VN.

Courtyard Building is in 2018 volledig gerenoveerd, waarbij een groot aantal faciliteiten is aangebracht op de begane grond zoals een gym, koffiebar, diverse meeting rooms, een auditorium en een grote buitenruimte met diverse vijvers en veel groen.

In 2022 is het EPC label van het gebouw verbeterd van label B naar label A+. In januari van dit jaar is door verhuurder het traject gestart om het gebouw BREEAM te certificeren. Daarnaast zal in 2023 de centrale entree van het gebouw een renovatie ondergaan, waarbij de nadruk nog meer zal worden gelegd op de connectie met de buitenruimte in combinatie met de prettige informele ‘huiskamer sfeer’ waar Courtyard Building bekend om staat.

Courtyard Building maakt onderdeel uit van een grotere vastgoed portefeuille die sinds 2019 in beheer is bij Nexus Real Estate in opdracht van Tristan Capital Partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top