Nexus verhuurt 2.100 m² kantoorruimte aan Scalehub in gebouw Avenue in Utrecht

Nexus Real Estate heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Scalehub ten aanzien van ca. 2.100 m² kantoorruimte in gebouw Avenue, aan de Europalaan 40 in Utrecht. Met deze huurovereenkomst verwelkomt Nexus haar eerste grote huurder in dit recent volledig gerenoveerde gebouw in Utrecht.

Deze voormalige kantoorlocatie van Berenschot is het afgelopen jaar volledig gerenoveerd tot een iconisch gebouw, geheel volgens de hedendaagse standaarden waardoor het niet alleen een toegankelijk en luxe karakter, maar ook een bijzonder elegante uitstraling heeft. Door de volledig vernieuwde installaties en inrichting is er een comfortabele en gezonde werkomgeving gecreërd, die klaar is voor de toekomst.

Gebouw Avenue heeft in totaal 16.500 m2 v.v.o. aan kantooroppervlak, verdeeld over twee gebouwdelen. ABN-Amro huurt ca. 7.100 m² in bouwdeel A. Bouwdeel B biedt ca. 9.400 m2 aan kantoorruimte met een luxe uitstraling. Het interieur van dit iconische gebouw is ontworpen door gerenommeerd architectenbureau Graziosi Progetti en biedt haar gebruikers een volledig ingericht meeting centre met diverse vergaderzalen, een verfijnd afgewerkte social space en een koffiebar/grab& go restaurant. Met de komst van Scalehub wordt daar nu een mooi business centre aan toegevoegd, geheel in de look & feel van het gebouw.

ScaleHub is oorspronkelijk begonnen als coworking concept genaamd StartHub, opgericht door een groep ondernemende vrienden in de zomer van 2014. Ze begonnen met het hosten van evenementen om ondernemers bij elkaar te brengen en boden flexplekken aan in de oude Ford garage aan de Overtoom in Amsterdam West. Eind 2015 kwam Thom van Wijk erbij na een carrière bij Randstad. Hij ontdekte een ongebruikte verdieping aan de Wibautstraat die werd omgebouwd tot flexibele kantoren voor de scale-up community. Het concept kreeg de naam ScaleHub Offices. Op dit moment heeft Scalehub zeven locaties in Amsterdam en met de komst in gebouw Avenue openen zij hun eerste locatie in Utrecht.

Met de vestiging van Scalehub in gebouw Avenue verwelkomt Nexus haar eerste grote huurder in het gebouw. Voor de verhuur resteert nog ca. 7.300 m² kantoorruimte.

Gebouw Avenue maakt onderdeel uit van een grotere vastgoed portefeuille die sinds 2019 in beheer is bij Nexus Real Estate. Nexus werd bij deze transactie geadviseerd door JLL en Scalehub werd geadviseerd door Flexas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top