Nexus en Tristan kopen Nederlandse kantorenportefeuille van Commerz Real voor € 370 mln

Tristan Capital Partners heeft een Nederlandse kantorenportefeuille met 6 kantoorgebouwen gekocht van de Duitse vermogensbeheerder Commerz Real voor circa € 370 mln.

Tristan Capital Partners heeft de kantoren gekocht namens het core-plus fonds CCP 5 LL. De portefeuille van 126.000 m² bestaat uit zes kantoorgebouwen, gesitueerd in de regio Amsterdam (drie objecten) en Utrecht (drie objecten). Alle kantoorpanden hebben goede verbindingen met het openbaar vervoer en bevinden zich in goed ontwikkelende marktgebieden.

De grootste aankoop in de portefeuille is de Millennium Tower, een pand in het gebied Sloterdijk in Amsterdam, op slechts 500 meter van het intercity-treinstation Sloterdijk. Het pand bestaat uit 42.000 m² kantoorruimte, verdeeld over 23 verdiepingen. Het beschikt tevens over 382 parkeerplaatsen. Het op een na grootste gebouw in de regio Amsterdam is het Handelsplein, op vijf minuten lopen van de metro in het centrum van Amstelveen. Het pand bestaat uit drie onderling verbonden gebouwen met een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 13.700 m² en 568 parkeerplaatsen en biedt mogelijkheden voor woningontwikkeling.

Andere kantoren in de portefeuille zijn Orion in Hoofddorp (11.100 m²), dicht bij Schiphol en gebouwd in 1998, Avenue (16.500 m²) gelegen in het centrum van Utrecht en gebouwd in 2000, Courtyard (35.700 m²) in het Utrechtse kantoorgebied Papendorp en gebouwd in 2004 en Rijnzathe. Dit is een kantoorgebouw van van 6.700 m², gelegen in De Meern, Utrecht en gebouwd in 2003.

Kick van der Wel, directeur van Tristan Capital Partners: ‘Nederland heeft bewezen een van Europa’s meest veerkrachtige economieën te zijn, met Amsterdam en Utrecht als de twee best presterende kantoorlocaties van het land. De panden bevinden zich in gevestigde kantoormarkten die profiteren van historisch lage leegstand, beperkte ontwikkelingspijplijnen en goede groeivooruitzichten, waarbij de respectieve gemeenten van plan zijn meer woon- en leefruimte toe te voegen.’

CCP 5 LL zal samenwerken met operationele partner Nexus Real Estate, met wie het fonds al nauw samenwerkt op een portefeuille van acht kantoren in Amsterdam die CCP 5 LL in 2017 heeft overgenomen.

Jochem den Daas, partner van Nexus Real Estate, voegde eraan toe: ‘We zijn verheugd om onze samenwerking met Tristan voort te zetten met de acquisitie van deze goed gepositioneerde kantoorobjecten, die zich bevinden in enkele van de aantrekkelijkste gebruikersmarkten van Nederland. Als gevolg hiervan verwachten we te profiteren van de huurgroei op lange termijn en de verlaging van de leegstand, maar zullen we ook actief mogelijkheden voor asset management nastreven door (aanstaande) leegstand te renoveren naar hoogwaardige kantoorruimte.’

CCP 5 LL werd geadviseerd door Cushman & Wakefield, Neoo, Van Doorne, Stevens van Dijck, SGS Search en PWC. Commerz Real werd geadviseerd door NL Real Estate, Knight Frank, Houthoff, PWC en Traject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top