Tristan en Nexus RE kopen de Edge portefeuille

Augustus 2017 – Het recent gelanceerde CCP 5 ‘Long-Life’ core-plus fonds geadviseerd door Tristan Capital Partners heeft de Edge-portefeuille overgenomen. De acht panden in Amsterdam zijn overgenomen van Union Street Edge B.V. en voorzien in c. 18.800 m² verhuurbare ruimte. Ze zijn gevestigd in Buitenveldert op loopafstand van de Zuidas, de belangrijkste kantorenmarkt in Nederland die dient als een knooppunt voor grote financiële en juridische bedrijven.

De huurprijzen voor de panden zijn minder dan de helft van die van de Zuidas, waardoor het een aantrekkelijke locatie is voor kleinere dienstverleners, zoals IT-bedrijven en reclamebureaus.

De gebouwen zijn gegroepeerd in twee clusters van vier op zichzelf staande gebouwen met residentiële appartementen bovenop. Ze zijn goed verhuurd met uitzondering van één pand dat leeg is gehouden voor renovatie. Het zuidelijke cluster ligt aan de Van Nijenrodeweg en kijkt uit over Gijsbrecht van Amstelpark. De oostelijke groep kijkt uit op de Europaboulevard en biedt directe toegang tot de ringweg A10 van Amsterdam.

De operationele partner van het Tristan-fonds bij de transactie is Nexus Real Estate, een onafhankelijk vastgoedbedrijf dat gespecialiseerd is in Nederlandse kantoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top