Nexus Real Estate verkoopt het Atrium in Gouda

Januari 2018 – Nexus Real Estate heeft in December 2017 het Atrium aan het Noordelijk Halfrond 10 in Gouda verkocht aan het Hoornbeeck College. Hoornbeeck huurde sinds 2016 reeds voor een langjarige periode een groot gedeelte van het voormalige kantoor van LeasePlan in Gouda. Het gebouw zal nu worden herontwikkeld naar een onderwijsfunctie.

Nadat het Atrium door het vertrek van huurder LeasePlan, eind 2015 vrijwel geheel leeg kwam te staan, heeft Nexus Real Estate het beheer gevoerd. Begin 2016 zijn de eerste gesprekken gestart met het Hoornbeeck College, die in eerste instantie hebben geresulteerd in een nieuwe huurovereenkomst voor een groot gedeelte van het gebouw.

Het Hoornbeeck College is een onderwijsinstelling voor het middelbaar beroepsonderwijs en heeft vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen en Rotterdam. Het Hoornbeeck College anticipeert met deze uitbreiding in Gouda op een verdere groei van de organisatie. Met name de hoogwaardige uitstraling, de ligging op loopafstand van het Centraal Station van Gouda alsmede de uitbreidingsmogelijkheden in het gebouw, waren redenen voor het Hoornbeeck College om te kiezen voor het Atrium.

Door de transformatie van het gebouw naar een onderwijsfunctie, wordt een significant deel van de huidige kantorenleegstand in Gouda uit de markt genomen en krijgt een markant gebouw in Gouda weer een nieuwe invulling voor de toekomst.

Het Atrium maakt onderdeel uit van een grotere vastgoedportefeuille die sinds eind 2015 beheerd wordt door Nexus Real Estate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top