Nexus Real Estate verhuurt gebouw Nova Zembla in Utrecht voor 18 jaar aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Juni 2018 – Nexus Real Estate heeft met ingang van 1 januari 2019 gebouw Nova Zembla aan de Winthontlaan 2 in Utrecht geheel verhuurd aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor een periode van 18 jaar. Het betreft ca. 4.780 m² kantoorruimte verdeeld over 9 verdiepingen en 90 parkeerplaatsen gelegen in de bijbehorende parkeergarage en op het buitenterrein. Het gebouw zal de komende maanden door Nexus volledig worden gerenoveerd en verduurzaamd, waarbij tevens een nieuwe klimaatinstallatie met koelplafonds en LED verlichting zal worden aangebracht.

Nova Zembla heeft momenteel een energielabel A. In samenwerking met huurder NWO zal Nexus de komende maanden namens verhuurder een grootschalige renovatie en verdere verduurzaming van het gebouw uitvoeren. Deze werkzaamheden zullen leiden tot een verdere verbetering van het huidige energielabel.

Onder andere de centrale entree, de algemene ruimten, de kantoorverdiepingen en de sanitaire ruimtes zullen worden gerenoveerd. Daarnaast zullen de huidige klimaatinstallatie en regeltechniek worden vervangen, waarbij de kantoorvloeren worden uitgevoerd met nieuwe klimaatplafonds en LED verlichting. Tevens zal worden geïnvesteerd in aanvullende duurzaamheidsmaatregelen en het aanbrengen van een volledige nieuwe inrichting van de kantoorverdiepingen. Nexus zal deze werkzaamheden namens verhuurder begeleiden. De werkzaamheden zullen in opdracht van verhuurder worden uitgevoerd door Klimaatservice Holland en DCV Bouw.

Gebouw Nova Zembla maakt onderdeel uit van een grote vastgoedportefeuille die sinds 2015 onder management is bij Nexus Real Estate. Met deze nieuwe huurovereenkomst van 18 jaar in combinatie met de uit te voeren renovatie en verduurzaming, is gebouw Nova Zembla weer klaar voor een nieuwe toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Top